Veel gestelde vragen
dewitteengel-veelgestelde-vragen

Hypnotherapiecentrum de witte engel heeft als doel om haar cliënten te helpen en daar te ondersteunen waar nodig om weer verder te kunnen in het leven.

Wij werken oplossingsgericht door middel van effectief bewezen behandelmethoden om jouw “probleem” aan te pakken en op te lossen.

Natuurlijk kan het zijn dat je hier vragen over hebt. Hieronder de meest gestelde vragen.

Download en lees onze behandelingsovereenkomst

Veelgestelde vragen

WAT IS HYPNOSE?

Een hypnotische trance is een heel normale gemoedstoestand die we meerdere malen per dag meemaken. Denk bijvoorbeeld aan dagdromen dan kan alles om je heen helemaal vervagen en ben je je niet meer bewust van de wereld om je heen.
Of soms ben je helemaal verdiept in een mooie film of een boek en de wereld rondom jou heen lijkt niet te bestaan. De meesten kennen wel het gevoel dat je ergens met de auto naar toe rijdt en je plotseling het gevoel krijgt dat je een stukje hebt gemist. Dit zijn allemaal voorbeelden van een hypnotische trance. Eenmaal in deze staat is onze kritische, bewuste geest minder alert waardoor er toegang tot het onderbewustzijn mogelijk is.
Ons onderbewustzijn is heel krachtig en beheerst alle automatische functies, zoals gewoonten, overtuigingen en patronen. Al weet je vaak wel wat je probleem is, daarmee heb je het nog niet opgelost. Door middel van hypnose kan ik jou helpen om hetgeen jij graag veranderd wilt hebben aan te passen in jouw onderbewustzijn, als het ware te resetten naar de staat zoals het bij jouw geboorte bedoeld was.

WAT IS HYPNOTHERAPIE?

Hypnotherapie is het inzetten van hypnose om jou te helpen om makkelijk, snel en blijvend van jouw probleem verlost te worden.

WAT IS DIRECTE HYPNOSE?

Bij deze vorm van hypnose spreken we rechtstreeks jouw onderbewustzijn aan. In het onderbewustzijn (wij vergelijken dat met de harde schijf van een computer) zit alles opgeslagen dus ook hetgeen dat we willen veranderen/resetten en daar richten wij onze therapie op. Ik gebruik directe hypnose zodat je snel en blijvend van je probleem verlost bent.

KAN IK WEL GEHYPNOTISEERD WORDEN?

Ja, vrijwel iedereen die zelf wil en de juiste instelling heeft, kan worden gehypnotiseerd.
Echter, in hypnose gaan is wel een keuze. Als jij wilt bewijzen dat het mij niet lukt om jou te hypnotiseren, dan heb je altijd gelijk, maar ik ga er van uit dat wanneer jij een afspraak maakt je open staat voor hypnose. Er zijn altijd 2 mensen nodig voor hypnose. Het gaat er niet om of je gehypnotiseerd kunt worden, maar of je jezelf kunt laten begeleiden om in hypnose te gaan. De meeste mensen gaan gemakkelijk in hypnose. Zeker als ze begrijpen dat je de controle gewoon zelf blijft houden en ze een goed gevoel hebben bij de hypnotiseur. De belangrijkste reden waarom sommige mensen zich niet laten hypnotiseren is de angst voor het verlies van controle.

DOE IK HET WEL GOED?

Heel vaak krijg ik na afloop van de sessie de vraag of het wel goed gegaan is, veel cliënten zeggen dat ze alles gehoord hebben en helemaal “bij” waren. Dat is nou precies de bedoeling, wanneer je zou slapen kom ik niet door het filter heen dat in jouw bewustzijn om jouw onderbewustzijn heen zit (de kritische factor). Je kunt dit vergelijken met een soort spam filter. Dit filter zorgt er voor dat alleen hetgeen wat bij hoort/ past tot jouw onderbewustzijn door kan dringen. Soms zullen je gedachten misschien even afdwalen maar dat is niet erg, jouw onderbewustzijn pikt mijn woorden wel op.
Ik zorg er voor dat de sessie goed verloopt en als er iets zou zijn wat jij anders moet doen vertel ik je dat maar maak je geen zorgen dat gaat eigenlijk altijd goed. We bespreken voor de sessie precies wat ik van jou verwacht en wat jij van mij kunt verwachten.

VERLIES IK DE CONTROLE WANNEER IK IN HYPNOSE BEN?
Nee je verliest nooit de controle, het is de bedoeling dat je door middel van hypnose juist weer de controle terug krijgt over iets in je leven waarover je de controle verloren was.
SLAAP IK WANNEER IK IN HYPNOSE BEN?
Nee je valt niet in slaap dat is ook niet de bedoeling want dan komen mijn woorden niet terecht daar waar ze moeten komen nl. in jouw onderbewustzijn. Je hoort alles wat ik zeg al dwaal je misschien soms even af maar dat is niet erg want jouw onderbewustzijn pikt mijn woorden wel op. Soms zijn mensen bang dat ze rare dingen gaan doen/ zeggen maar niets is minder waar, jij houdt zelf volledig de controle, je kunt gewoon denken, alles horen en wanneer je dat zou willen kun je ook gewoon praten maar de meeste mensen hebben die behoefte totaal niet en genieten gewoon van de ontspannen staat waarin ze verkeren.
IS HYPNOSE ZWEVERIG OF ENG?
Nee hypnose is niet zweverig en ook niet eng, je hoeft dus echt niet bang te zijn.
Voordat we de sessie ingaan leg ik je tijdens het voorgesprek alles goed uit en heb je de mogelijkheid om al je vragen te stellen. Je hoeft ook niet bang te zijn dat je het niet goed doet tijdens de sessie. Ik zorg er voor dat jij een goede sessie krijgt en de aanwijzingen die ik je geef tijdens de sessie zijn heel eenvoudig.
KAN IK METEEN WEER NORMAAL FUNCTIONEREN NA DE SESSIE?
Ja, je kunt na de sessie meteen weer normaal functioneren. Je bent weer helemaal in het hier en nu. Je kunt gewoon autorijden en weer aan het werk als je dat wilt. Ik zorg er voor dat voordat jij de deur uitgaat je weer helemaal fit en alert bent, over het algemeen is dat binnen enkele minuten het geval.
HOE KAN IK EEN AFSPRAAK MAKEN?
Een afspraak maken kan bij ons per e-mail of telefonisch maar ook via ons online boekingssysteem dat vind je op deze site onder contact. Omdat ik vaak in sessie ben of les aan het geven ben ik daardoor telefonisch moeilijk bereikbaar. Je kunt mij het gemakkelijkste een mailtje sturen via het contactformulier met daarop jouw gegevens, denk daarbij dan ook aan je telefoonnummer.
Ik neem dan snel telefonisch contact met jou op.
KRIJG IK EEN AFSPRAAKBEVESTIGING?
Nadat we een afspraak hebben gemaakt ontvang je een e-mail met de afspraakbevestiging en alle verdere gegevens die van belang zijn. Voor alle zekerheid adviseren wij je om de gegevens (datum en tijdstip van afspraak etc.) te controleren op juistheid. Mocht je geen bevestiging ontvangen hebben, kijk dan ook even in je spambox. Nog steeds geen reserveringsbevestiging ontvangen, neem dan contact op d.m.v. het contactformulier! Wellicht is er dan iets misgegaan.
Bij de afspraakbevestiging vind je ook een behandelingsovereenkomst. Wij verzoeken jou om deze uit te printen (dit zijn 2 pagina’s die mogen dubbelzijdig afgedrukt worden indien mogelijk) en deze thuis alvast in te vullen invullen, en meebrengen op de dag van je afspraak. I.v.m. de AVG-wetgeving mogen deze niet online doorgestuurd worden. Verder mag je alvast 5 positieve punten opschrijven die voor jou gelden als je van je probleem/ issue verlost bent, ook dit mag je meenemen. Wanneer je het moeilijk vindt of het je niet lukt doen we dat samen maar denk er dan wel alvast over na.
WAAROM MOET IK EEN BEHANDELINGSOVEREENKOMST TEKENEN?

Als cliënt heb je rechten en plichten. Daarnaast dient de wijze van behandeling onomstotelijk en helder te zijn vastgelegd. De WKKGZ (Wet Kwaliteit, Klachten en Geschillen Zorg) schrijft voor dat met elke cliënt een behandelingsovereenkomst gesloten dient te worden. Ik ben conform deze wet en de daarmee verbonden eisen verplicht om hieraan te voldoen. In dit kader kan pas begonnen worden met een behandeling indien de behandelingsovereenkomst door zowel cliënt als behandelaar ondertekend is.

Let op! Indien een cliënt nog niet de leeftijd van 16 jaar heeft bereikt, dan dient de behandelingsovereenkomst door beide ouders of wettelijke vertegenwoordigers ondertekend te zijn. Bij het ontbreken van één van de handtekeningen mag ik de behandeling in principe niet starten! Daarnaast is bij een leeftijd tussen 12 en 16 jaar ook toestemming van het kind zelf vereist.

De behandelingsovereenkomst is HIER te downloaden.

WAT KOST EEN SESSIE EN WORDT DEZE VERGOED DOOR ZORGVERZEKERAARS?

Onder het hoofdstuk tarieven & vergoedingen kun je alle informatie hierover vinden.

HOE KAN IK BETALEN?

Betaling geschied ter plaatse voorafgaand aan de sessie, zodat je na de sessie in de ontspannen positieve staat kunt blijven waarin je je dan bevindt. Je kunt bij ons per pin of contant betalen. Zowel het protocol van de virtuele maagband als van Hypnofasting dient volledig voldaan te worden ten tijde van de eerste sessie.

IS ER EEN MOGELIJKHEID TOT EEN GRATIS INFORMEREND GSPREK?
In principe doen we deze gesprekken telefonisch, mocht jij toch liever voor een gesprek naar de praktijk komen dan kan dat. Voor een gratis informatiegesprek (telefonisch of in de praktijk) plannen we 20 minuten in.
WAT IS HET BELEID T.A.V. ANNULEREN VAN AFSPRAKEN?
Annuleringen tot 48 uur voor aanvang zijn kosteloos. Indien een annulering binnen 48 uur voor aanvang plaatsvindt i.v.m. redenen door overmacht is het eenmalig mogelijk om de afspraak te verplaatsen naar een ander tijdstip. Bij het niet op komen dagen, no show, wordt het volledige sessietarief in rekening gebracht.
OP WELKE MANIER KAN IK ANNULEREN?
Annuleren dient altijd per e-mail of telefonisch te gebeuren.
IS MIJN PRIVACY GEWAARBORGD?
Uiteraard is alles dat wij bespreken, op welke manier dan ook veilig bij mij.
Toen ik als verpleegkundige afstudeerde heb ik een eed afgelegd omtrent geheimhouding en heb dit altijd, ook nu, heel serieus genomen. Wat jij met anderen wilt delen is aan jou.
Ik houd mij in alle gevallen aan de vereisten die de Wet Bescherming Persoonsgegevens stelt en de algemene verordening gegevensbescherming (AVG).
Wij verwerken persoonsgegevens alleen en uitsluitend voor het doel waarvoor deze gegevens zijn ingevuld. Op onze website worden geen gegevens opgeslagen. Alle gegeven informatie in het kader van consultatie blijft strikt vertrouwelijk tussen mij en de cliënt. Uitgangspunt is dat het welzijn en de vrije keuze van de cliënt altijd wordt gerespecteerd.
BIJ WELKE “KLACHTEN” KUN JE MIJ DOOR MIDDEL VAN HYPNOSE HELPEN?
Directe hypnose is een veelzijdige en effectieve therapievorm. Je kunt niet alleen terecht voor mentale klachten en problemen maar ook voor issues van fysieke aard. Ben jij benieuwd of wij jou ook kunnen helpen neem dan contact op d.m.v. het contactformulier of via e-mail. Ook staat er op deze pagina een lijst van de meest voorkomende klachten/ issues waarvoor onze cliënten behandeld worden.
WAT KAN IK DOEN OM MIJN BEHANDELING ZO SUCCESVOL MOGELIJK TE MAKEN?
Het allerbelangrijkste is jouw motivatie om aan jouw klacht/ probleem te willen werken. Ook belangrijk vind ik het dat je je bij mij op je gemak voelt en je daardoor open kunt stellen voor de behandeling. Wanneer wij samen gaan werken om jouw probleem op te lossen gaan we er voor, we gaan niet proberen of denken wat heb ik te verliezen, nee we gaan voor de winst, voor een goed resultaat dat is waar ik voor ga.

De meest voorkomende misvattingen over hypnose

Als je in hypnose bent slaap je of ben je bewusteloos.
Dit is waarschijnlijk de meest voorkomende misvatting over hypnose. Je verliest namelijk nooit je volledige bewustzijn, bij hypnose ben je juist erg gefocust op de suggesties die je onderbewustzijn krijgt. Je bent juist volledig wakker, het is vaak wel zo dat je je heerlijk ontspannen voelt maar je bent en blijft je bewust van alles wat er gebeurt.
Na de sessie kun je niets meer herinneren.
Je kun je na een hypnose sessie meestal alles nog herinneren. Het is wel mogelijk dat je tijdens de sessie een “dromerig” gevoel hebt. Of dat je heen en weer gaat tussen verschillende gedachten, maar het is normaal dat je soms afdwaalt.
Je kan tegen je wil in gehypnotiseerd worden.
Jij houdt ten alle tijden zelf de controle, dus tegen je wil in gehypnotiseerd worden is niet mogelijk. Soms lijkt het bij showhypnose dat de hypnotiseur de macht heeft over degene die hij/ zij hypnotiseert maar dat is zeker niet zo.
Hypnose is een staat van toestemming en samenwerking. De enige controle die de hypnotiseur over jou heeft, is de controle die jij zelf toestaat. Je kunt ten alle tijden normale beslissingen nemen in hypnose. Je kunt niet gehypnotiseerd worden om iets te doen in hypnose dat je onder normale omstandigheden ook niet zou doen. Tijdens een hypnose sessie kun je, wanneer jij dat zou willen, op elk moment een einde maken aan de lichamelijke ontspanning en mentale concentratie en de hypnotische trance doorbreken.
Ik ga tijdens de sessie dingen vertellen die ik niet wil delen of die raar zijn.

Nee hoor, tijdens de meeste vormen van hypnose is het niet eens de bedoeling dat je terug praat, sommige uitzonderingen zoals regressie therapie of Yager therapie daargelaten, maar ook bij deze sessies ga jij alleen dat vertellen/ delen dat van belang is voor het oplossen van het probleem waar jij voor komt.

Diepe lichamelijk ontspanning is nodig om in een staat van hypnose te zijn.

Er zijn verschillende trancediepten en ook bij een middelmatig diepe trance kunnen we met behulp van hypnose vaak al veel veranderingen in gang zetten. De meeste mensen die zich zorgen maken over hun vermogen om fysiek te kunnen ontspannen in hypnose, zijn vaak aangenaam verrast na de sessie wanneer ze die heerlijke mentale rust ervaren hebben.

Met hypnose kan je nauwkeurig alles terughalen wat je ooit overkomen is.
Hypnose kan zeer effectief zijn voor het vastleggen van verloren herinneringen, dit gebeurt tijdens een Regressie sessie. Wanneer we kiezen om een Regressie sessie te doen spreken we dit altijd van te voren af. Soms is Regressie een heilzame therapievorm om gebeurtenissen, die op een eerder moment in je leven gebeurd zijn en die we bewust of onbewust verdrongen hebben en die de oorzaak vormen van een huidig probleem weer terug te halen en van daaruit op te lossen.
Je kunt voor altijd vast komen te zitten in een hypnose trance.
Nee hoor, er zijn geen gevaren of complicaties bekend met een hypnosesessie. Hypnose is een volkomen natuurlijke toestand die we meerdere malen per dag meemaken maar die we voor therapie even bewust oproepen en daarna ook weer loslaten.