Waarvoor Hypnose?
Directe hypnose is een moderne, revolutionaire, krachtige therapie die snel en blijvend veranderingen in jouw onderbewustzijn teweeg brengt waardoor je voorgoed van je klachten verlost wordt.
We kunnen hiermee tal van zowel fysieke (lichamelijke) mentale (geestelijke) als emotionele klachten oplossen.
Je vindt op deze site een lijst met de meest voorkomende klachten/aandoeningen waarvoor mensen bij ons komen, we zullen er een aantal (nagenoeg) dagelijks voorkomende issues uitlichten. Wil jij weten of we jou ook kunnen helpen neem dan contact met ons op. Het gemakkelijkste is dat via het contact formulier of via e-mail: info@dewitteengelhorst.nl en wij zullen daar op korte termijn op reageren desgewenst nemen wij dan telefonisch contact met jou op.
Stoppen met roken
Heb jij al van alles geprobeerd om een-niet roker te worden?
Stoppen met roken was nog nooit zo gemakkelijk als met behulp van hypnose.
Ervaar het zelf…. In slechts 1 sessie ben jij een niet-roker!
Waarom is stoppen met roken zo moeilijk?
Iedereen weet dat roken slecht voor je is, maar toch blijf je de behoefte om te roken houden. Hoe komt dit?
Alles wat we ooit meemaken slaan we op in ons onderbewustzijn. Alle positieve maar ook alle negatieve ervaringen. Alles dat opgeslagen is blijft normaal gesproken aanwezig in ons onderbewustzijn. Ons onderbewustzijn is verantwoordelijk voor alle patronen, overtuigingen en gewoonten.
Als je voor het eerst begint met roken lijkt dat heel gezellig en stoer en hoor je er helemaal bij. Vanaf dat moment wordt in jouw onderbewustzijn een programma geïnstalleerd dat roken fijn is en dat het je allemaal positieve dingen oplevert. Jouw onderbewustzijn zal dus jou blijven aansporen om te roken omdat het zo goed voor je voelt. Daarom is stoppen met roken zo moeilijk totdat we het programma roken in je onderbewustzijn resetten en vertellen dat jij het niet meer wilt omdat jij vanaf nu kiest voor: je gezondheid, etc…..
Als jij echt voorgoed wilt stoppen met roken, dan wil ik jou daar graag bij helpen.
Het is wel belangrijk dat jij dit zelf graag wilt, niet jouw partner of jouw arts maar jij zelf.
Als jij voelt ik ben er klaar voor en er klaar mee (met roken) dan kan ik je helpen om 1 in sessie een niet-roker te worden. Het slagingspercentage is heel hoog en héél véél cliënten gingen je voor en zullen beamen dat stoppen met roken met behulp van hypnose een aangename manier is zonder last te hebben van ontwenningsverschijnselen of complicaties.
Wanneer je wilt stoppen met roken is vaak meer nodig dan alleen wilskracht.
Voor u gelezen
Inmiddels weten wij dat dit komt doordat gewoonten heel diep in ons onderbewustzijn geworteld zijn. Door hypnose vervangen we deze ongewenste gewoonten dan door nieuwe, gezondere gewoonten.
Nicotine en andere stoffen verdwijnen snel uit je lichaam. Na 2-3 dagen (maximaal na 72 uur) is alle nicotine al uit je lichaam en ben je fysiek niet meer verslaafd. Het is dan alleen nog de gewoonte die rest. Die gewoonte zetten wij om met behulp van hypnose.
Vaak hoor ik dat mensen bang zijn om: in gewicht aan te komen nadat ze gestopt zijn met roken, chagrijnig te worden of last te hebben wanneer andere mensen roken. Je hoeft hier niet tegenop te zien want dat heb ik allemaal ingebouwd in de sessie.
Denk eens aan de voordelen van het stoppen met roken:
- het is beter voor je gezondheid
- je kiest nu bewust voor een gezondere levensstijl
- je vergroot de kans om langer te leven
- je krijgt veel meer innerlijke rust
- het geeft je een gevoel van vrijheid
- wanneer je in gezelschap bent kun je blijven, je afzonderen om te roken is verleden tijd
- je voelt je fitter
- je hebt meer energie
- je conditie gaat er enorm op vooruit
- je huid zal weer meer kleur en glans krijgen en jij gaat weer stralen
- je zult wittere tanden en schonere vingers hebben
- je reuk- en smaakvermogen zullen veel beter worden
- jij, je adem, je kleding, je haren, je auto en je huis ruiken altijd lekker fris
- je kunt je beter concentreren en helderder denken
- je zult meer geld overhouden
- je zult meer tijd overhouden
- het zal zorgen voor een betere nachtrust
- je maakt jezelf en ook de mensen om je heen trots
- je zelfvertrouwen zal een enorme boost krijgen
- wanneer er een kinderwens is hoort het tot jouw verantwoordelijkheden om tijdig te stoppen met roken
- wanneer je (klein)kinderen hebt geef je een goed voorbeeld wanneer je een niet-roker bent
Ben je er van overtuigd dat je klaar bent om een niet-roker te worden dan help ik je graag!
Afvallen met hypnose, niet langer jojoën, maar blijvend gewichtsverlies.
Heb jij al van alles geprobeerd maar is het je nog nooit gelukt om jouw doel te bereiken of dit vast te houden, weet dan dat jij zeker niet de enige bent met dit “probleem”. Maar gelukkig is er hypnose.
Er zijn heel veel verschillende redenen waarom mensen aankomen in gewicht of hun gewicht niet vast kunnen houden en daarom hebben we met hypnose ook verschillende technieken om (nagenoeg) iedereen en dus ook jou te helpen je doel te bereiken en vast te houden.
Voor welke aanpak kiezen we?
Samen gaan we kijken waardoor en waarom jij bent aangekomen in gewicht en wat jouw nieuwe doel is.
Wil jij een paar kilootjes verliezen zodat je kleding weer lekkerder zit of je weer mooi strak in je vel zit en kunt genieten van een strandvakantie…
Of wil je echt heel veel gewicht verliezen, of zijn er wat andere dingen die er voor gezorgd hebben dat jij bent aangekomen in gewicht en die eerst opgelost moeten worden…
Aan de hand van alle informatie die jij mij gaat geven, wat jouw patronen en gewoontes zijn, gaan we een plan van aanpak maken om jouw ideale gewicht te bereiken en te behouden.
Wanneer je een paar kilootjes kwijt wilt raken kunnen we kiezen voor de hypnoslim-methode, dit is een prima manier om met behulp van hypnose af te vallen. Hierbij is het vaak al voldoende om 1-2 hypnose sessies te ontvangen (uiteraard afhankelijk van hoeveel kilo’s jij kwijt wilt).
Wil je daarentegen meer kilo’s kwijtraken, eet je niet gezond en te grote porties dan kunnen kiezen voor de virtuele maagband. Samen kunnen we bespreken welke methode het beste bij jou past en het meest geschikt is voor jou.
De virtuele maagband
Het is bijna onmogelijk om alles wat de virtuele maagband te bieden heeft hier te beschrijven daarom een beknopt overzicht van hoe het in zijn werk gaat.
Een virtuele maagband, wat is dat?
Bij een (virtuele) maagband wordt het bovenste gedeelte van de rest van je maag afgezonderd door een band. Daardoor heb je dan een klein voor-maagje. Hierdoor kun je minder eten, omdat je sneller een verzadigd en vol gevoel zult hebben. Je hóeft en wílt dus niet meer zoveel eten als dat je gewend was.
Doordat je minder gaat eten zullen de overtollige kilo’s die je al veel te lang met je meedroeg nu eindelijk losgelaten worden!
Voor wie is de virtuele maagband geschikt?
De virtuele maagband is niet geschikt voor iedereen! Geen enkele methode is toepasbaar op ieder mens. Mensen verschillen van elkaar en ook de eet- en leefgewoonten zijn bij iedereen anders. Of je daadwerkelijk in aanmerking komt voor het plaatsen van een virtuele maagband en of dit de meest effectieve methode voor jou is bespreken we samen. We zullen daarbij meerdere factoren afwegen en op deze wijze bepalen of een virtuele maagband mogelijk geschikt voor jou is. In dit kader raad ik je aan om eerst samen (b.v. telefonisch) contact te hebben zodat je meer duidelijkheid hebt voordat we hiermee aan de slag gaan. Het is ook mogelijk om hiervoor een gratis informatiegesprek in te plannen in de praktijk. Er zijn diverse mogelijkheden met directe hypnose die leiden tot het behalen van jouw persoonlijk doelgewicht en wij willen datgene dat voor jou het beste is, het beste past bij jou, jouw overgewicht en je doel.
Voor mensen met obesitas (BMI>30) en die regelmatig (te) grote porties eten raden wij in veel gevallen de virtuele maagband aan.
Bereken hier je BMI https://www.voedingscentrum.nl/nl/bmi-meter.aspx
De virtuele maagband, de afweging in jouw persoonlijke situatie
Aan de virtuele maagband zijn geen risico´s verbonden zoals dit mogelijk bij een operatie wel het geval is. Het is een veilige methode die echter alleen werkt indien je voldoende gemotiveerd bent. Indien je er voor kiest om de virtuele maagband te laten plaatsen, ben je klaar voor een definitieve omslag in je leven. Een verandering die erop gericht is om je oude eetpatroon te doorbreken en een nieuw en gezond eetpatroon aan te leren zonder dat je er bewust al te veel moeite voor hoeft te doen. Dus niet bezig zijn met eten maar op een natuurlijke en gezonde manier jouw ideale gewicht bereiken.
Wij gaan samen op zoek naar een nieuwe gezondere levensstijl, een nieuw gezond eet- en leefpatroon dat bij jou past en waar jij je goed bij voelt! Zodat je voor eens en voor altijd afscheid kunt nemen van jouw overtollige kilo’s en je oude eetpatroon en belemmerende overtuigingen.
Hoe gaat het in zijn werk?
Heb je gekozen voor de virtuele maagband, dan doorloop je een traject. Het gehele traject bestaat uit 4 behandelingen. Bij de eerste sessie krijg je een persoonlijk werkboekje mee dat we samen uitgebreid bespreken voor aanvang van de eerste sessie. Deze eerste afspraak/ sessie zal dan ook langer tijd in beslag nemen als de 3 daar op volgende sessies.
De eerste sessie neemt ongeveer anderhalf uur in beslag en de daarop volgende sessies ongeveer een uur.
Voor aanvang van elke sessie beginnen we altijd met een gesprek. Op de eerste afspraak vindt er een uitvoerig intake gesprek plaats. Hier wordt duidelijk aangegeven wat je mag verwachten maar ook wat we van jou verwachten. Het werkboekje wordt doorgenomen en ik leg uit wat hypnose precies inhoud. Aansluitend vindt de eerste sessie plaats, daarnaast is dit een voorbereiding op wat komen gaat.
Bij de tweede afspraak wordt besproken hoe het gegaan is tot nu toe en hoe we de weg vervolgen. Uiteraard is er ruimte voor het stellen van vragen en zullen we je wegen om te weten welke veranderingen er al zijn in je gewicht. Daarna vindt de tweede hypnosesessie plaats en wordt de virtuele maagband aangebracht waarbij er een simulatie plaatsvindt van een echte operatie, dit om de gegeven suggesties goed te verankeren in het onderbewustzijn.
Enkele weken later is de derde afspraak. Tijdens deze afspraak worden de resultaten tot dan toe doorgenomen, worden opnieuw opdrachten geformuleerd en vindt tijdens de sessie het bijstellen van de virtuele maagband plaats.Tijdens de vierde sessie wordt vooral ingegaan op de reden waarom jij overgewicht had en wat daarin tot nu toe veranderd is. Deze bronaanpak zorgt ervoor dat er geen negatief compensatiegedrag gaat plaatsvinden. Om alle sessies goed te verankeren ontvang je na de vierde sessie een digitale thuissessie die na de laatste behandeling 30 aaneengesloten dagen (ongeveer 23 minuten per dag) thuis beluistert dient te worden.
Tussen elke sessie zal telkens een periode van een paar weken zitten. Dit bespreken en plannen we samen omdat ook dat per persoon kan verschillen.
Ook na de laatste behandeling ben ik tot redelijke termijn beschikbaar en volg ik graag jouw traject, dit kan ook weer het gemakkelijkste per e-mail en desgewenst kunnen we altijd telefonisch contact hebben.
Wanneer er behoefte bestaat aan extra sessies ook na afronding van het protocol bestaat de mogelijkheid om losse sessies bij te boeken.
Heb je hier vragen over laat het me gerust weten, via het contactformulier, via e-mail of telefonisch.
Voor alle prijzen kijk daarvoor op de pagina tarieven en vergoedingen.
- ben je echt klaar met diëten en alles wat daarbij hoort…
- wil je eindelijk eens je doelgewicht bereiken en vasthouden
- wil je eindelijk eens lekker in je vel zitten…
- wil je uitkijken naar dat feestje of de zomer waar je eindelijk de kleding kunt dragen die je graag wilt
- wil je weer in een (vliegtuig)stoel passen…
- wil je zelfverzekerd zijn….
- wil je weer meer energie hebben
- wil je lekker met je (klein)kinderen kunnen ravotten…
- wil je met plezier gaan winkelen in de kledingwinkel van jouw keuze ….
- wil je jezelf eindelijk weer eens mooi vinden als je in de spiegel kijkt of zelfs er alleen al aan jezelf denkt…
- wil je je weer aantrekkelijk voelen….
- wil je trots zijn op jezelf en daar van kunnen genieten….
- ben je helemaal klaar met je overgewicht….
dan is hypnose dé oplossing voor jou!
Bereik jouw ideale gewicht met behulp van hypnose.
HypnoFasting
Intermitted Fasting met behulp van Hypnose
Val af, reset je lijf
en krijg weer grip op jouw gezondheid
Wat is Intermitted Fasting?
Bij deze methode van afvallen, wissel je periodes van eten af met periodes van vasten.
Bij Intermitted Fasting, ook wel periodiek, afwisselend of onderbroken vasten genoemd, beperk je de tijd waarin je eet.
Op bepaalde momenten van de dag of week eet je wel. Dat is je “window of eating”, je eetraam .
Daarbuiten eet je helemaal niets (of heel weinig). In dat tijdvak vast je.
Intermitted Fasting is al jarenlang ontzettend populair (al sinds de jaren 70) maar is de laatste jaren meer onderzocht en uitgewerkt met de kennis van nu.
Was deze methode eerder een hype, inmiddels is het een beproefde en populaire methode die veel mensen met succes toepassen.
Het vergt veel doorzettingsvermogen om je levensstijl blijvend te veranderen, zelfs ondanks het feit dat je tijdens de periodes dat je niet vast voldoende kunt eten.
Hier kan hypnose helpen om de gezonde levensstijl vol te houden en jouw doel te bereiken.
In de tijd van onze voorouders aten we wanneer er voedsel voorhanden was en kenden we ook periodes waarin er weinig of niets te eten was. Ons lichaam kan daar prima mee omgaan.
In onze huidige tijd is er echter eten in overvloed en is het heel normaal om minimaal 3 keer per dag te eten.
We eten over het algemeen te veel, te vaak en te ongezond, waardoor we meer
energie binnenkrijgen dan we gebruiken. En dat leidt op den duur tot overgewicht.
Bij Hypno-Fasting zijn veel verschillende manieren waarop je dit kunt doen waarbij 16:8 de meest gebruikte methode is. Hierbij vast je gedurende een periode van 16 uur en eet je gedurende een periode van 8 uur. Wil je meer info neem contact op door middel van ons contactformulier en dan kunnen wij je vragen beantwoorden en samen kijken of dit de geschikte methode voor jou is.
Het is aan te raden om tijdens je eetraam te kiezen voor gezonde, natuurlijke en onbewerkte producten, precies zoals onze voorouders dat deden.
Op die manier zorg je er ook voor dat je minder kans hebt op tekorten van bepaalde voedingsstoffen.
Tekorten kunnen er onder andere voor zorgen dat je je tijdens het vasten bibberig, geïrriteerd en zwak kunt voelen.
Vasten is iets anders dan honger lijden
Vasten om honger te lijden of uit hongersnood is iets heel anders dan bewust vasten voor je gezondheid!
In het laatste geval wil je namelijk je lichaam nog steeds gezond voeden en vooral niet ondervoeden!
Vasten is niet hetzelfde als uithongeren.
Dat is niet goed voor je en je zult dat ook niet lang vol kunnen houden.
De belangrijkste voordelen van Hypno-Fasting
- stimuleert gewichtsverlies
- stimuleert de aanmaak van groeihormonen
- verbetert de insuline gevoeligheid
- werkt ontstekingsremmend
- goed voor de gezondheid van je hart
- vermindert de kans op chronische ziektes
- goed voor je hersenen
- Stabiliseren van je biologische klok
- verbetert de darmgezondheid
- vermindert atherosclerose
- Tijdbesparend
- verlengt mogelijk de levensduur
- Ziektepreventie
Voor de volgende groepen mensen wordt Intermittent Fasting afgeraden:
- Vrouwen die zwanger zijn of dat willen worden
- Vrouwen die borstvoeding geven
- Mensen die een eetstoornis hebben of dat hebben gehad
- Mensen die veel stress ervaren
- Oudere mensen die makkelijk te weinig calorieën binnenkrijgen
- Kinderen
- Mensen met diabetes type 1
- Mensen met diabetes type 2
Val jij daar onder en wil je IF toch gaan volgen, of is bij jou sprake van een andere medische conditie die mogelijk een belemmering vormt, overleg dan altijd eerst met je huisarts of diëtist.
Hypno-Fasting
Het beste uit 2 werelden.
Intermittent Fasting
met ondersteuning
Stress, Burn-out, Depressie
Neem stressklachten serieus!
Wanneer je stressklachten ervaart is het goed om dit aan te pakken. Ernstige stressklachten kunnen bijdragen aan de ontwikkeling van een burn-out, depressie of angststoornis. Benieuwd hoe wij jou met behulp van hypnose kunnen helpen? Neem dan contact met ons op.
Stress betekent dat de draaglast groter is dan de draagkracht. Je voelt spanning en druk en hebt het gevoel dat je niet aan de eisen kunt voldoen die aan jou gesteld worden. Gezonde stress is nodig om goed te kunnen functioneren, maar het moet niet te heftig zijn of te lang aanhouden. Dan hebben we het namelijk over ongezonde stress.
Gezonde & ongezonde stress
Burn-out
Een burn-out ontwikkelt zich niet in één dag, het is iets dat langzaam “groeit” en wordt daardoor ook niet altijd als zodanig herkent. Iedereen heeft zo zijn eigen specifieke redenen dat hij/zij maar doorgaat.
Wanneer je over een lange periode zonder onderbrekingen of rust doorgaat, kan je uiteindelijk in een burn-out terecht komen. Vaak zijn er lichamelijke waarschuwingen aan voorafgegaan, zoals signalen om het rustiger aan te doen maar worden deze genegeerd. In een vroeg stadium van burn-out, begin je oververmoeid te raken maar wanneer je opgebrand raakt, worden de symptomen heftiger en kun je niet meer functioneren als voorheen. Je raakt emotioneel, mentaal en fysiek uitgeput en je kunt je draai niet meer vinden.
Chronische stress
Als je continu het gevoel hebt dat je onder spanning staat, of moet ‘vechten’ of ‘vluchten’ spreken we van chronische stress. Wanneer je niet uit de stresstoestand kom als het gevaar/ de stresssituatie voorbij is dreigt chronische stress. Chronische stress heeft een negatieve invloed op hoe jij je voelt. Je spieren spannen zich constant aan, je bent vermoeid, je kunt je moeilijk concentreren of heb last van (spannings)hoofdpijn. Door chronische stress verhoog je de kans op overprikkeling, hartritmestoornissen en liggen andere psychische klachten zoals een burn-out, angststoornis of depressie op de loer bij deze aanhoudende, ongezonde stress.
Met hypnotherapie gaan we de balans weer herstellen. Je draagvlak wordt groter, je gaat relativeren en zult meer innerlijke rust gaan ervaren met alle positieve gevolgen van dien.
Angst- en paniekaanvallen
Er zijn heel veel verschillende soorten angst, b.v. angst voor spinnen, angst in het donker, angst voor de tandarts soms zo erg dat iemand jarenlang niet naar de tandarts gaat, angst om ziek te worden of over te moeten geven of een ander dat zien/horen doen, angst voor rijden op de snelweg, angst voor een spreekbeurt, presentatie of voorstelrondje, vliegangst, angst voor spuiten/ naalden en ga zo maar door. Er zit ook een verschil in de heftigheid van de diverse angsten en voor iedereen is ook dit weer anders. Bij sommige mensen is er een “milde” angst waar ze van af willen bij anderen praten we zelfs over een angststoornis. Angst is iets dat wij nagenoeg dagelijks tegenkomen in onze praktijk en waar we met hypnose goede resultaten bereiken. Bij een angst- of paniekstoornis wordt iemand plotseling overvallen door een intense angst. Dit gaat gepaard met fysieke symptomen, zoals een versnelde hartslag of transpirerende handen, en kan soms wel vijf tot 30 minuten aanhouden.
Het verschil tussen angst en paniek zit in de duur en hevigheid van de aanval. Bij een angstaanval doemt er ineens een onbehaaglijk gevoel op dat versterkt wordt door de lichamelijke verschijnselen. Echter, dit heftige gevoel zal bij een angstaanval vanzelf wegebben, mogelijk door het rationaliseren van de symptomen.
In Nederland leeft één op de vijf mensen – bewust of onbewust – met een fobie of angststoornis. Angst is een emotie die wordt veroorzaakt door de beleving of waarneming van een bedreiging. Angst is dus een gevoel dat ontstaat door iets dat jou bang maakt. Het gevoel van angst leidt tot vermijdingsgedrag of extreme emoties als je er toch mee wordt geconfronteerd.
Angst is eigenlijk een eeuwenoud beschermingsmechanisme daterend uit de oertijd. Door angst maakt jouw lichaam een stresshormoon aan, genaamd cortisol. Dit hormoon zorgt ervoor dat er extra energie vrijkomt. Hierdoor kun je snel, en met een reflex, reageren. Soms is je onderbewustzijn overactief en reageert het ook in situaties waar het normaal gesproken niet nodig is. We kunnen dan met hypnose dat deel in je onderbewustzijn resetten zodat je onderbewustzijn weer reageert zoals goed voor jou is.
Wat angst met jou doet, hangt af van het soort angst. Zo zijn er twee soorten angst: een plotselinge opvlieging van angst en chronische angst, bijvoorbeeld een angststoornis.
Wat doet plotselinge angst met het lichaam?
- Verstijving van spieren
- Dichtgeknepen keel
- Hyperventilatie
- Misselijkheid
- Angstzweet
Wat doet chronische angst met jou?
Een fobie of angststoornis zijn vormen van chronische angst.
Chronische angst is erg vervelend, en heeft daarom ook een heftigere impact op het lichaam.
- Hartproblemen
- Maagklachten
- Geheugenverlies
- Ademhaling die versneld is
Wanneer iemand last heeft van angsten wordt hun wereldje vaak steeds kleiner omdat ze bepaalde dingen niet meer doen of durven. Ze vermijden die dingen/ plaatsen waar ze een angstige ervaring hebben gehad of zich niet veilig hebben gevoeld, hun leven wordt daardoor beperkt. Angst kan je leven echt gaan beheersen, soms komen mensen zelfs in een sociaal isolement.
Een staat van angst kan het leven behoorlijk beïnvloeden en leiden tot disfunctioneren. De cliënten die ik in mijn praktijk zie willen hier van af, willen zelf de regie weer in handen nemen en hun leven niet meer laten beïnvloeden door die angst(en).
Cliënten komen dan bij mij voor hypnose omdat ze hun vrijheid en daarmee hun leven weer terug willen. Ze zitten dan weer beter in hun vel en hebben rust in hun hoofd.
Veel angsten zijn aangeleerd. We hebben allemaal een natuurlijke vorm van angst die ons beschermt maar soms is ons onderbewustzijn overactief en worden die angsten veel groter dan goed voor ons is. Eenmaal opgeslagen in ons onderbewustzijn zal de angst niet meer weggaan. Gelukkig is er dan hypnose en kunnen wij ons onderbewustzijn resetten naar zoals het bij onze geboorte bedoeld was. Dus terug naar een natuurlijke beschermende angst en niet een beperkende angst. Met hypnose gaan we dit weer binnen normale perspectieven brengen.
Wanneer jij in staat bent om te herkennen wat wel en geen echte dreiging is, kun je relativeren en dan heb je de controle weer terug en voel jij je weer veiliger.
Ervaar jij zelf een angst of fobie, neem dan eens contact met ons op zodat wij jou uit kunnen leggen wat wij voor jou kunnen betekenen. We helpen jou graag om weer de regie over je leven zelf in handen te nemen!
Niet-functionele of onverklaarbare en uitbehandelde pijnklachten
Pijnbestrijding
Pijn heeft een functie, het waarschuwt ons dat er iets niet goed is in ons lichaam, het voorkomt daarmee dat we doorgaan met activiteiten die niet goed voor ons zijn op dat moment.
Soms is er in de reguliere zorg geen aanwijsbare oorzaak te vinden of weten ze niet meer wat ze moeten doen, je bent dan uitbehandeld maar de pijn is nog wel steeds aanwezig. Bij langdurig aanwezige pijn spreken we van chronische pijn.
Het is een feit dat miljoenen mensen gevangen leven in een situatie waarin tijdelijke pijn met de genoemde signaalfunctie is veranderd in chronische pijn. De aandoening heeft een zware impact op de levenskwaliteit.
Wanneer jij een uitbehandelde of niet-verklaarbare pijn hebt en dit door een arts hebt laten onderzoeken of wanneer er sprake is van een niet-functionele pijn (b.v. bij reuma, fibromyalgie, migraine etc.) dan kan hypnose een oplossing bieden.
Uit een Amerikaans onderzoek zijn aanwijzingen naar voren gekomen dat een bepaald gebied in de hersenen betrokken is bij pijnbeleving en mogelijk pijn zelfs kan uitschakelen. Het gaat om de amygdala, een structuur die onder andere bekend staat om het reguleren van angst en angstreacties.
Pijn is flexibel en de beleving van pijn is te beïnvloeden. Hiermee gaan we bij hypnose aan de slag om de pijn anders te beleven. Door middel van Hypnose kunt u zich volledig ontspannen en bepaalde pijnsignalen in uw lichaam leren blokkeren.
Binnen de reguliere gezondheidszorg is bestrijding van pijn door middel van hypnose langzaam maar zeker een bekend fenomeen aan het worden. Zeer regelmatig sturen artsen/ tandartsen/ medisch specialisten patiënten door die uitbehandeld zijn wat betreft chronische of onbegrepen pijnen waarvoor geen medische oorzaak te vinden is.
Steeds meer tandartsen en anesthesisten gebruiken hypnose in plaats van verdoving of zelfs narcose. Hypnose wordt tevens ingezet om bevallingen ontspannen met minder of zonder pijn te laten plaatsvinden.
Let op: wij zijn geen vervanging van artsen en medisch specialisten maar ook hier vullen de medische zorg en de alternatieve zorg elkaar uitstekend aan.
Zelfvertrouwen, zelfbeeld en gevoel van eigenwaarde
Voel jij je onzeker en wil je meer zelfvertrouwen?
Heb jij een laag zelfbeeld en denk jij dat je er niet toe doet?
Heb jij last van faalangst?
Ben jij bang dat je het niet goed doet.
Vind jij het lastig om te spreken in of voor een groep.
Voel jij je vaak minder dan een ander en ga je situaties uit de weg.
Hypnose is een goede manier om beter in je vel te zitten, je zelfverzekerder te gaan voelen!
Soms zijn er dingen in onze jeugd gebeurd waardoor we onzeker zijn geworden.
Hierdoor kan de overtuiging zijn ontstaan dat we niet goed genoeg zijn. Gevolgen waar we in ons volwassen leven nog dagelijks mee te kampen hebben.
Hypnose helpt jou om je niet meer te laten beperken door deze overtuigingen.
Je gaat eindelijk beseffen dat ook jij het waard bent om gehoord én gezien te worden en dat je een waardevol deel uitmaakt van dit leven van deze wereld…
Met hypnose gaan we samen aan de slag om jouw gevoel van zelfverzekerdheid, je gevoel van eigenwaarde te versterken. Velen gingen je voor en hebben dagelijks voordeel van deze positieve verandering!
Slaapproblemen
Slecht slapen (slapeloosheid) is bijvoorbeeld slecht inslapen, lang wakker liggen, te vaak (moeite met doorslaan) of te vroeg wakker worden. Daardoor ben je overdag moe, slaperig en/of prikkelbaar.
Veel mensen hebben ergens in hun leven wel eens een periode van slaapproblemen, gelukkig zijn die meestal van voorbijgaande aard. Uiteindelijk zoekt circa tien procent van deze mensen hulp hiervoor.
Medisch gezien spreken we pas van een slaapprobleem als iemand langdurig slecht slaapt en zich overdag moe, prikkelbaar of slaperig voelt. Dagelijkse bezigheden lukken dan niet zo goed meer en concentreren is moeilijk. Slecht slapen kan leiden tot verminderde concentratie en interesse, vermoeidheid, irritatie, spanningsklachten of somberheid. Daarnaast speelt de afname van alertheid, concentratie en geheugen ten gevolge van slaapklachten óók parten op de werkvloer en in het verkeer. De kans op fouten neemt toe.
Slaapproblemen kunnen op elke leeftijd voor komen. Vooral bij ouderen komen slaapklachten relatief vaker voor en bij vrouwen tweemaal zo vaak als bij mannen. Ook is uit recent onderzoek gekomen dat 1 op de 5 jongeren lijden aan slaapproblemen. Jongeren met insomnia (slapeloosheid) weten vaak niet wat er is. Ze zijn humeurig, depressief, lusteloos, onbereikbaar en hebben last van stemmingswisselingen.
Slaap zorgt er voor dat je lichamelijk en mentaal kunt herstellen van de dag. Door goed te slapen rust je uit. Je verwerkt gebeurtenissen, ervaringen en emoties. Een goede nachtrust betekent dat je goed kunt inslapen en doorslapen. Ook word je uitgerust weer wakker. Het is niet raar als je ’s nachts een paar keer wakker wordt tussendoor. Het gaat er om dat je makkelijk weer kunt inslapen.
Ieder mens heeft een eigen slaap- en waakritme. Dat ritme bepaalt de tijden waarop je wakker bent en waarop je slaapt. Je lichaam werkt 24 uur per dag door om dit ritme te regelen.
Slaap je slecht? Dan kan het zijn dat jouw slaap- en waakritme verstoord is. Je kunt de slaap maar niet vatten. Midden in de nacht word je wakker en dan ga je liggen piekeren en woelen, ’s morgens ben je dan niet uitgerust en dus niet klaar om aan de dag te beginnen.
Slaapstoornissen en slapeloosheid zijn er in vele vormen. Vaak worden ze onderscheiden door:
en
- Moeite met inslapen
- Moeite met doorslapen
Hypnose kan jou helpen om je slaapritme te herstellen en weer uitgerust wakker te worden en de dag aan te kunnen beginnen.
Verslavingen
Wanneer we spreken van een verslaving denken we al snel aan drugs, alcohol of roken, maar er zijn tal van andere verslavingen. Je kunt afhankelijk zijn van een middel (b.v. nicotine, alcohol) maar ook van een gewoonte (b.v. wanneer je kampt met een game- of, koopverslaving), suikerverslaving, sexverslaving, werkverslaving maar er zijn nog tal van andere verslavingen waar ik nagenoeg dagelijks mee te maken krijg in mijn praktijk.
Een verslaving kan heel veel gevolgen hebben. Behalve dat je je zelfrespect kunt verliezen kan het ook heel slecht zijn voor je gezondheid, je financiële situatie, je relatie(s), en het kan ook je werk nadelig beïnvloeden. Soms kun je niet meer “normaal” functioneren. Zo’n verslaving wordt opgeslagen in jouw onderbewustzijn want naarmate de verslaving langer duurt wordt het een gewoonte. Met hypnose kunnen we deze gewoonte herprogrammeren zodat jij de controle weer terug kunt nemen en de verslaving in vrijheid los kunt laten.
Een verslaving is een toestand waarin je mentaal en/ of fysiek afhankelijk bent van een gewoonte of stof. Je kunt verslaafd raken aan een bepaald gedrag, zoals: eten, spullen kopen, internet, chatten, gamen, gokken, werken of seks. Er zijn ook middelen waar je verslaafd aan kunt raken. Denk maar aan het gebruik van drugs, alcohol, sigaretten, medicatie.
Ondanks dat ze op de hoogte zijn van de fysieke, emotionele, relationele of financiële risico’s, voelen verslaafden zich veelal niet in staat om hun gedrag te stoppen. Daarnaast kan een bepaalde gewoonte een verslaving worden omdat het een goed gevoel geeft. Soms zorgt een bepaalde verslaving er voor om met moeilijke situaties of emoties om te kunnen gaan.
Bevrijdt worden van een verslaving door hypnose.
Een verslaving is gelukkig te bestrijden. Hypnotherapie wordt veel ingezet als behandeling bij verslavingen maar ook of als aanvulling bij reguliere trajecten.
Wil je graag van je verslaving afkomen? Wij begeleiden je hierbij met als doel dat je vrij raakt van je verslaving, maar ook met het aanpakken van de eventuele problemen waardoor de verslaving ontstaan is.
PTSS Posttraumatische Stressstoornis
Posttraumatische stressstoornis (PTSS) is een angststoornis die zich kan ontwikkelen wanneer iemand betrokken (of getuige) is geweest van een traumatische gebeurtenis. Anders dan wat vaak wordt gedacht, is PTSS niet iets wat alleen bij militairen voorkomt. We kunnen allemaal iets traumatisch meemaken. Als je iets engs of schokkends (een trauma) meemaakt en dat niet goed verwerkt, dan kun je PTSS (posttraumatische stressstoornis) ontwikkelen. Het voelt dan alsof de nare gebeurtenis je achtervolgt door nachtmerries en levensechte herinneringen (flashbacks). Je kunt je hierdoor zo slecht voelen dat het moeilijk is om de dagelijkse dingen te doen.
Bij de meeste mensen ontwikkelen de symptomen van PTSS zich gedurende de eerste maand na de traumatische ervaring. Maar in sommige gevallen kan het een aantal maanden of jaren duren voordat de symptomen naar boven komen. Dit komt niet alleen doordat ieder mens anders reageert, maar ook door de ervaringen uit het verleden vóór de impact van het trauma.
Gelukkig is PTSS vaak goed te behandelen met hypnose.
Dit kan bijvoorbeeld een situatie zijn waarin je leven gevaar liep. Zoals een natuurramp, een oorlog, of een overval. Maar het kan ook een situatie zijn waarin iemand je als kind veel pijn deed. Of een gebeurtenis waarbij je ernstig lichamelijk gewond raakte. Zoals een verkeersongeluk. Ook door de plotselinge dood van een dierbare kun je PTSS krijgen.
PTSS heeft verschillende symptomen
- Paniek- of angstaanvallen
- Flashbacks (herbeleving) van de traumatische ervaring
- Vermijden van plaatsen en situaties die een intense emotionele reactie veroorzaken
- Gevoelloosheid, isolatie, vereenzaming
- Continu in een verhoogde staat van alertheid zijn
- Gespannen en prikkelbaar
- Woede- gewelddadige uitbarstingen
- Slaapproblemen, niet kunnen slapen of steeds terugkerende dromen of nachtmerries
- Herinneringen, gedachten en gevoelens over het trauma niet toe laten en daardoor delen van de traumatische gebeurtenis verdringen
- Afstand nemen van dierbaren, familie en vrienden
- Concentratieproblemen, moeite met lange termijn planning
- Verlies van motivatie en focus
- Innerlijke onrust, depressieve gevoelens
De symptomen kunnen sterk variëren in intensiteit. Zo zullen sommigen periodes van minder opvallende symptomen ervaren worden, om daarna periodes te hebben waarin duidelijke symptomen zijn.
Anderen kunnen voortdurend ernstige symptomen hebben die het dagelijks leven beïnvloeden.
PTSS behandelen met hypnose
Hypnose kan je helpen om de emoties en gevoelens met betrekking tot het trauma te veranderen waardoor je bevrijdt wordt van die emotionele pijn en je weer controle krijgt over jouw gevoel. Je gaat de situatie anders bekijken, loslaten en het leven weer oppakken.
Rouwverwerking
Het omgaan met verlies wordt rouwen genoemd en kan grote impact hebben op jouw leven. Rouw komt voor bij elke vorm van verlies. De wereld ziet er niet meer hetzelfde uit. Er verandert veel, onder andere de manier waarop je naar de toekomst kijkt. Wat eerst van betekenis was, is nu minder belangrijk. Het betekent dat jij langzaam went aan het idee van het verlies en dat jij de nieuwe situatie langzaam begrijpt. Dit is makkelijker gezegd dan gedaan; omgaan met rouw en verlies kan erg moeilijk zijn. Bij rouwen is er geen goed of fout, je rouwt op jouw manier!
Bij rouw denk je misschien als eerste aan het verliezen van een dierbare, maar er bestaan meer soorten rouw. Er kan dus ook sprake zijn van een (groot) verlies zonder dat hier een overlijden aan vooraf is gegaan. Het is belangrijk dat je weet dat je bij alle vormen van verlies een rouwproces kan horen. Misschien herken jij je in één van onderstaande voorbeelden:
- Rouw bij overlijden dierbare
- Rouw bij overlijden huisdier
- Rouw bij het uitgaan van een relatie
- Rouw bij verlies baan
- Rouw bij een miskraam
- Rouw bij dementie
Rouwen is een proces waarbij een individu zich aanpast aan een compleet veranderde situatie. Je kunt vragen hebben over de zin van het leven, zinloosheid of eenzaamheid ervaren, gedachten over zelfmoord hebben of juist angstig zijn om zelf te overlijden. Dit kan een aangrijpende ervaring zijn omdat het vaak betekent dat je niet meer op dezelfde golflengte zit als de mensen om je heen.
Vaak weet je ook niet welke reacties een groot verlies veroorzaken. Vanuit de samenleving of culturele achtergrond zijn er bepaalde verwachtingen over hoe te reageren. Bijvoorbeeld over hoelang dit proces in beslag mag nemen. Als je lichamelijk functioneren en je gedachten, gevoelens of gedragingen hier niet mee overeenstemmen, kan dit het rouwproces sterk beïnvloeden.
We beschouwen verdriet vaak als een emotioneel proces, maar uit verdriet kunnen lichamelijke of geestelijke reacties komen. Hieronder vind je een overzicht van de mogelijke klachten bij rouwverwerking:
- Lichamelijke reacties: misselijkheid, lage weerstand, slaapproblemen, onrust, geen eetlust of juist veel trek, spanningshoofdpijn, energieverlies, geen of juist veel seksuele verlangens, gewichtsverlies of gewichtstoename.
- Emotionele reacties: verdriet, schaamte of schuldgevoelens, angst, agressie, machteloosheid, negativiteit, eenzaamheid, nachtmerries.
- Cognitieve reacties: concentratieverlies, laag gevoel van eigenwaarde, verwarring en desoriëntatie, tegenstrijdige gevoelens, gespannenheid, dwangmatig denken, steeds maar aan de bepaalde situatie of persoon denken, hopeloosheid.
- Gedragsmatige reacties: zenuwachtig, teruggetrokken, vermijden van personen of situaties.
We zien dat nabestaanden zeer uiteenlopende gevoelens hebben tijdens het rouwen en dat de duur van de periode van rouw sterk wisselend kan zijn.
Direct na een verlies kan het moeilijk zijn om de gebeurtenis te accepteren. Je voelt je gevoelloos, hebt moeite om te geloven dat het verlies echt gebeurd is, of ontkent misschien de waarheid. Een diep hartzeer is waarschijnlijk het meest algemeen ervaren symptoom van verdriet. Je hebt misschien gevoelens van leegte, wanhoop, verlangen of diepe eenzaamheid. Je kunt veel huilen of je voelt je emotioneel onstabiel.
Je kunt je ook schuldig voelen over dingen die je wel of niet gezegd hebt of deed of over het ervaren van bepaalde gevoelens (bijvoorbeeld je opgelucht voelen als de persoon stierf na een lange, moeilijke ziekte). Zelfs als het verlies niemands schuld was kun je ook boos worden. Op jezelf, de dokter of zelfs de persoon die stierf omdat je je in de steek gelaten voelt.
Een aanzienlijk verlies kan een groot aantal zorgen en angsten veroorzaken, waardoor je je angstig, hulpeloos of onzeker voelt. Je kunt zelfs paniekaanvallen krijgen. De dood van een geliefde kan ook angst oproepen voor je eigen sterfelijkheid of de verantwoordelijkheden waar je nu alleen voor staat.
Hypnotherapie kan je helpen bij het rouwproces. Natuurlijk kunnen wij jouw verlies niet compenseren maar we kunnen je wel helpen om er mee om te leren gaan en te helen zodat de scherpe randjes van het verlies afgaan en jij positiever naar de toekomst kunt kijken. Rouwen is een proces en iedereen mag dat op zijn/haar eigen manier beleven en de tijd nemen. Er staat geen tijd voor rouwen je hebt tijd nodig om je verdriet te verwerken maar het is niet de bedoeling dat het verdriet jou helemaal overneemt en jij de controle kwijt raakt. Het is de bedoeling dat de mooie herinneringen het verdriet en de pijn langzaam maar zeker over gaan nemen.