Regressie in hypnose
dewitteengel-Opleiding-geavanceerde-regressietechnieken-1
Symptomen, die vaak ook als ziekte benoemd worden, kennen altijd een oorzaak. Sommige therapievormen evenals het gebruik van diverse medicijnen richten zich op de aanpak van deze symptomen maar lossen de onderliggende oorzaak niet op. Niet zelden ligt die oorzaak in het verleden. Soms komen we problemen tegen waarvan we niet weten waar die vandaan komen en we het ontstaan daarvan wel willen weten of het noodzakelijk is om het te weten om de klacht/ het probleem op te lossen. Vaak zijn klachten op te lossen met directe hypnose maar soms hebben ze extra aandacht nodig. Dan kan regressie in hypnose een prima therapievorm zijn.

Regressie dient er toe om gebeurtenissen (b.v. trauma’s, negatieve gebeurtenissen) die in het verleden plaats hebben gevonden en een obstakel vormen voor het dagelijks functioneren op te sporen en van daar uit ook op te lossen. We halen als het ware de wortel eruit.
Dit is dus iets anders dan wanneer je je iets herinnert, tijdens een regressie sessie herbeleef je het moment dat er voor heeft gezorgd dat het probleem dat je nu hebt is ontstaan.

Veel problemen zijn gebaseerd op misverstanden tijdens de eerste levensjaren. Een kind weet nog niet zo goed wat er in de wereld van volwassenen omgaat, hij begrijpt die wereld nog niet zo goed. In de wereld van een kind lijkt alles veel groter en daardoor kunnen gebeurtenissen uit hun verband gerukt worden.
Door hypnose kunnen we die overtuiging resetten en het probleem wat daardoor ontstaan is dus oplossen.

Wanneer je je afvraagt of regressie past bij jouw probleem neem dan contact op en dan kunnen we samen bespreken wat voor jou de beste therapievorm is.

Een regressiesessie neemt meer tijd in beslag dan een reguliere hypnosesessie en er is ook een gespecialiseerde opleiding voor nodig, daardoor geldt hiervoor ook een ander tarief. Kijk op onze site bij tarieven en vergoedingen voor verdere informatie.

Soms kiezen mensen ook uit nieuwsgierigheid voor regressie, soms zijn ze gewoon nieuwsgierig naar wat ze zich niet meer kunnen herinneren of naar wat ze deden in een vorig leven.
Dit behoort ook tot de mogelijkheden van regressie, maar heeft over het algemeen geen therapeutisch doeleinde.
Ik noem dit recreatieve regressie.

dewitteengel-Opleiding-geavanceerde-regressietechnieken-2