Hypnose bij kinderen
dewitteengel-Opleiding-hypnose-bij-kinderen-1

Kinderen bevinden zich steeds in een staat tussen leren en spelen, ze hebben vaak een levendige fantasie en schakelen daardoor ook heel gemakkelijk tussen realiteit en verbeelding.

Wat een bijkomend voordeel is dat kinderen niet zo analytisch zijn als volwassenen en zich dus ook niet afvragen of het wel werkt voor hen. Ze worden over het algemeen niet beperkt door angst voor hypnose en twijfels over het resultaat. Spelenderwijs werken we aan het “probleem” waar ze van af willen. Kinderen vinden het leuk om te “spelen” en staan dus meestal helemaal open voor een behandeling wat het resultaat vergemakkelijkt en bespoedigt.

Nou zou je denken dat kinderen nog niet zoveel klachten hebben…en eigenlijk zou dat ook zo moeten zijn maar helaas niets is minder waar. Er zijn tal van situaties die ook voor kinderen de nodige problemen opleveren.
Kijk verder op deze pagina naar de meest voorkomende zaken waarvoor kinderen behandelt worden.

Omdat veel kinderen de concentratie nog niet zo heel lang vast kunnen houden zorgen we er voor dat het voorgesprek niet te lang duurt. Vaak heb ik al voor een sessie telefonisch contact met 1 van de ouders om zodoende helemaal op de hoogte te zijn over en weer.

Ook voor kinderen is het nodig om de meegestuurde behandelingsovereenkomst in te vullen, het is bij wet zo geregeld dat bij kinderen jonger dan 16 jaar beide ouders de behandelingsovereenkomst dienen te ondertekenen voor toestemming. Wanneer dit niet het geval is mag ik het kind niet behandelen, aangezien het voor ouders heel belangrijk is dat het goed gaat met hun kind is dat gelukkig eigenlijk nooit een probleem.

Ik doe altijd de daadwerkelijke sessie 1-op-1 zodat zowel degene die in hypnose gaat als ik zich optimaal kunnen concentreren. Bereid je kind hier op voor. De wachtruimte is meteen aansluitend aan de behandelruimte dus je bent slechts 1 deur verwijderd van je kind. Ik begin ook nooit met een sessie voordat ik het vertrouwen van het kind gewonnen heb en ook dat gaat eigenlijk altijd heel gemakkelijk. Ouders mogen wel gewoon bij het voorgesprek aanwezig zijn.

dewitteengel-Opleiding-hypnose-bij-kinderen-2
Ik behandel kinderen vanaf ongeveer 6 jaar. Mocht je kind jonger zijn dan 6 jaar en toch een behandeling wenselijk zijn dan kunnen we werken met energetische hypnose (hierbij werk ik minder met woorden en meer met energie) en ook dat levert prima resultaten op. Dit gebruik ik ook bij b.v. kinderen met het syndroom van Down of kinderen die moeite hebben om woorden te begrijpen.

Ook in de tiener/puberleeftijd werkt hypnose prima. Op deze leeftijd is het wel belangrijk dat de tiener zelf iets als probleem ervaart en zich dus ook openstelt om geholpen te kunnen worden. Wanneer het kind niet geholpen wil worden wordt het een stuk lastiger.
Wanneer hier vragen over zijn aarzel niet en neem gerust contact op, bij voorkeur via het contactformulier of via de mail en desgewenst neem ik dan telefonisch contact op om alle vragen te beantwoorden.

Kinderen tussen 6 en 14 jaar behoren tot de makkelijkst hypnotiseerbare leeftijdsgroep.