Hoe werkt Hypnosetherapie
dewitteengel-over-hypnose-1

Hypnotherapie is een behandelmethode die we zowel kunnen toepassen bij lichamelijke als bij psychische klachten.
De resultaten zijn erg goed, soms zelfs verbluffend te noemen. Hypnotherapie kan uitkomst bieden bij een groot aantal verschillende klachten daar over verder op deze site meer.

Door hypnose zorgen we voor een meer gemakkelijke toegang tot het onderbewustzijn. In ons dagelijkse leven kunnen we ons onderbewustzijn bijna niet benaderen, dit is het gevolg van de belemmering door het bewustzijn, ons denken zit er tussen. Het bewustzijn voorkomt dat we het onderbewustzijn benaderen, terwijl we door het contact daarmee de kans krijgen om de dingen waar we van af willen op te lossen. Door contact met het onderbewustzijn kunnen we veranderingen in gang zetten waardoor jij weer beter verder kunt met je leven.

Als cliënt hoef jij geen speciale dingen te weten of te kunnen voor het ondergaan van hypnose, wel is het belangrijk dat je je openstelt voor de behandeling en ook daadwerkelijk van je klacht/ probleem af wilt.

Ik vergelijk het onderbewustzijn vaak met onze eigen persoonlijke harde schijf zoals de harde schijf die we “kennen” op een computer. Hier wordt alles opgeslagen. Onze harde schijf bevat programma’s en documentjes van alles dat we in ons leven ooit meegemaakt hebben, onze software. Op welke manier we het ook hebben ervaren en beleefd alles wordt opgeslagen in onze software. Net zoals op onze computer alles opgeslagen wordt in programma’s en documenten wordt in ons brein alles opgeslagen in ons onderbewustzijn.

Het onderbewustzijn heeft geen reden nodig om iets te doen. Het leert iets, installeert een programma en of het nou goed is of slecht, dat maakt hem niks uit, hij leert door veelvuldige herhaling en als het eenmaal geleerd is blijft hij dat voortzetten.

Directe hypnose is het toepassen van deze techniek om het onderbewustzijn een ander inzicht te geven ten aanzien van een probleem of een bepaalde klacht. Door hypnose ondergaat het onderbewustzijn als het ware een reset. Directe hypnose wordt toegepast voor therapiedoeleinden. Directe hypnose verschaft ons toegang tot “onze software” zodat we ingesleten gewoonten, valse- en misovertuigingen kunnen elimineren. Er vindt als het ware een reset plaats waarbij we de instellingen weer in de gewenste staat kunnen terugbrengen.

Wellicht klinkt het bovenstaande wat eng. Maak je echter niet ongerust; je zult alles wat gezegd wordt meekrijgen. Er is dan ook geen sprake van controle verlies. Alleen datgene wat jij wilt kan veranderd worden met hypnose, dus wij kunnen nooit iets veranderen wat niet goed voor jou is.

dewitteengel-over-hypnose-2

Hoe ziet een hypnosessie er uit?

Nadat je een afspraak gemaakt hebt ontvang je per e-mail een afspraakbevestiging en een behandelingsovereenkomst. Deze behandelingsovereenkomst (2 pagina’s) gelieve indien mogelijk uit te printen, thuis in te vullen, te ondertekenen en mee nemen wanneer je komt voor de sessie.
De dag van de sessie:
Je komt op de afgesproken tijd naar de praktijk en neemt je behandelingsovereenkomst mee. Ik werk over het algemeen goed op tijd en eigenlijk hoef je nooit lang te wachten.

Ik begin altijd eerst met een intake gesprek. Ik vind het belangrijk dat we elkaar kunnen leren “kennen”, dat jij je bij mij op je gemak voelt en dat ik al je vragen kan beantwoorden. Als het een eerste sessie betreft bespreken we wat je doelstelling is. Als het een vervolgsessie betreft wil ik graag weten hoe het verlopen is na de eerste/vorige sessie en waar we nog aan moeten werken.
Daarna gaan we over tot de hypnosebehandeling.
In totaal duurt een behandeling (incl. voorgesprek) ongeveer 1 uur.

Tijdens de sessie voel jij je eigenlijk net zoals dat je je normaal gesproken voelt. Het kan wel zo zijn dat je een beetje een zwaarder gevoel hebt in je armen en/of benen, misschien oogleden die een beetje trillen of een droge mond. Je zult alles horen wat ik zeg al dwaal je misschien soms wel een beetje af met je gedachten, probeer je dan zo goed mogelijk weer te concentreren maar maak je geen zorgen je onderbewustzijn pikt mijn woorden wel op.
Ontspanning tijdens de sessie is fijn, daarmee laat je mij ook zien dat je je overgeeft en mij dus ook vertrouwt, maar ontspanning is niet noodzakelijk. Tijdens de sessie wil ik niet dat je gaat slapen want dan kan ik jouw onderbewustzijn niet bereiken en dat is nou net wel de bedoeling. Na de sessie kun je gewoon zelf weer autorijden en kun je weer normaal functioneren.
Wel raad ik je aan, maar dat is altijd al gezond, om de eerste dagen na de sessie veel water te drinken zodat alle afvalstoffen die vrijkomen afgevoerd kunnen worden.

Ieder mens is anders hierdoor kan het aantal sessies per persoon verschillen. Vaak kunnen al vrij snel duidelijke veranderingen worden vastgesteld. Mede hierom wordt hypnotherapie wereldwijd meer en meer gebruikt en werken we steeds meer samen met de reguliere zorg om elkaar aan te vullen en de cliënt zo goed mogelijk te kunnen helpen om van zijn/ haar klachten verlost te worden.