Hypnose

dewitteengel-hypnose-1

Hypnose is een gefocuste staat van concentratie, waarin ons onderbewustzijn open staat voor suggesties. Hypnose is niet eng. Het is niet zo dat jouw brein wordt ‘overgenomen’, of dat je je vrije wil verliest. Een hypnotische trance is een heel normale gemoedstoestand die we elke dag meerdere malen meemaken. Bijvoorbeeld als je aan het dagdromen bent, of je helemaal verdiept bent in een mooie film. Eenmaal in deze staat is onze kritische en bewuste geest minder alert, waardoor er toegang tot het onderbewustzijn mogelijk is.

Ons onderbewustzijn is heel krachtig en beheerst alle automatische functies, zoals gewoonten, overtuigingen en patronen. Ondanks dat je soms wel weet wat het probleem is, is het daardoor nog niet opgelost. Met behulp van hypnose kunnen we jouw onderbewustzijn suggesties geven en de gewenste veranderingen in jouw onderbewustzijn teweeg brengen. Voorwaarde is wel dat dit bij jouw persoonlijkheid past, dus dat dit is wat jij graag wilt.

Hypnose is een bewezen effectieve therapievorm die zorgt voor het oplossen van mentale, fysieke en emotionele problemen door permanente veranderingen aan te brengen in het onderbewustzijn.
Gewoonten en gedragingen worden door hypnose permanent op een positieve manier gewijzigd. Bij hypnose wordt gebruik gemaakt van de onuitputtelijke bron die in ieder van ons aanwezig is, ons zelf genezend vermogen. Het lichaam heeft de natuurlijke neiging om zichzelf te herstellen zo zei Hippocrates die de grondlegger van de westerse geneeskunde is. Van hem is dan ook de quote: Niet de arts maar het lichaam geneest de ziekte.

Door hypnotherapie kunnen gewoonten en gedragingen dus op een positieve manier gewijzigd worden door het onderbewustzijn als het ware te resetten. Hiervoor worden suggesties gegeven aan het onderbewustzijn. Wordt een suggestie eenmaal geaccepteerd door het onderbewustzijn, dan wordt dit als “waar” aangenomen. Dit kan echter alleen indien de gegeven suggesties niet in tegenspraak zijn met iemands persoonlijkheid. Je hoeft dus echt niet bang te zijn dat er dingen veranderd worden die jij niet wilt.
Hypnotherapie wordt ook vaak toegepast als ondersteuning in een genezingsproces.

Als hypnotiseur wil ik jou graag helpen om van je “klachten” af te komen en de weg in je bestaan weer te vinden of je leven nog beter en gemakkelijker te maken.

Na mijn middelbare schooltijd volgde ik de opleiding tot Verpleegkundige-A en ik vond het heerlijk om wat voor mensen te kunnen betekenen dit was altijd al mijn droom geweest. Ik vond het na verloop van jaren wel heel erg jammer dat er steeds meer tijdsdruk binnen deze beroepsgroep ontstond zodat je vaak niet meer de tijd had om eens echt naar iemand te kunnen luisteren en zo te horen wat er allemaal speelde in het leven van desbetreffende patiënt. Maar jaren later, al heel lang geleden, na een aaneenschakeling van allerlei klachten en aandoeningen, heb ik persoonlijk ervaren wat hypnose kan doen bij het oplossen van fysieke klachten. Ik was hierdoor zo gefascineerd dat ik er meer van wilde weten om ook op deze manier andere mensen te kunnen helpen te genezen, ben de opleiding tot Internationaal Register Hypnotherapeut gaan volgen. Daarna ben ik me gaan verdiepen door het volgen van masterclasses en andere opleidingen.
Dit om zelf te groeien maar ook om mijn cliënten de best mogelijke zorg te kunnen bieden en zo goed mogelijke resultaten te behalen.
Inmiddels heb ik al meer dan 3.000 hypnosesessies verzorgd en heb al lang geleden ontdekt dat er met hypnose héél véél mogelijk is, zowel op fysiek (lichamelijk) als op mentaal (geestelijk) vlak.

dewitteengel-hypnose-2

Nog maar relatief kort geleden toen ik na een operatieve ingreep heel ziek was, bijna ondraaglijke pijn had in combinatie met heel hoge koorts, werd ontdekt dat ik tijdens een operatie een bacteriële infectie opgelopen had in mijn ruggenwervelkanaal die mijn zenuwen aangetast had. Het zag er naar uit dat ik nooit meer zou kunnen lopen, wederom heb ik toen mogen ervaren hoe lichaam en geest samenwerken en wat we kunnen bereiken met een positieve instelling en hypnose. Ik ben dankbaar dat hypnose lang geleden op mijn pad kwam anders zou mijn leven er nu echt heel anders uit gezien hebben.

Als je voor mij kiest gaan we het niet proberen maar doen en gaan we samen voor een optimaal resultaat.

Hypnotherapie is geen vervanging voor een arts of specialist wel kunnen we elkaar in veel gevallen prima aanvullen. Zeer regelmatig werken we samen met artsen/ medisch specialisten, tandartsen, psychotherapeuten, fysiotherapeuten of diverse andere disciplines uit de zorg verlenende sector.
Voor ons is één ding belangrijk en dat is dat jij zo goed mogelijk geholpen wordt.

Uiteraard geldt ook voor een hypnotherapeut zwijgplicht, je mag en kunt er op vertrouwen dat ik discreet om zal gaan met alle informatie en ook niet uit zal wijden over de therapie die er plaatsvindt, dit is volledig aan jou of je dit wel of niet met anderen wilt delen.

De specifieke techniek van de hypnose zelf hangt onder andere af van de klachten waar het om gaat. Hulp bij afvallen zal een andere vorm kennen dan hulp bij stoppen met roken of het behandelen van stress en andere psychische klachten. Hypnotherapie kent een groot aantal verschillende vormen, samen zullen we overleggen welke methode het beste bij jou past.

Verder op deze site vind je al meer uitleg over de diverse mogelijkheden die ik je uiteraard graag verder mondeling toe zal lichten.